Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

RSS kanál na Catia fóru

Publikováno: 11. května 2011 | Zobrazeno: 3273x
Dnes byly na našem webu spuštěny dva RSS kanály, pomocí nichž se můžete pohodlně dozvídat o všech nových článcích a založených tématech. Odkazy na RSS naleznete v levé horní části stránky. První RSS kanál obsahuje naposledy vydané články, ve druhém jsou informace o naposledy založených tématech.
V dnešní době jsou RSS kanály téměř standartem každého redakčního webu - nyní tedy nově i na Catia fóru.

Co je RSS?

RSS je velmi jednoduchý způsob, jak se dozvědět, že na vašem oblíbeném webu přibyl nový článek. A to bez nutnosti navštívit stránky serveru. Seznam pouze aktuálních článků se zobrazí přímo v tzv. RSS čtečce. Největší výhodou pro čtenáře je, že nemusí každý den "projíždět" všechny oblíbené servery, ale stačí mu sledovat odkazy, které najde ve své čtečce, a na ty nejzajímavější kliknout. Servery se přitom kontrolují pravidelně, zda se neobjevil nový příspěvek. Jakmile se tak stane, program ukáže titulek nového článku.

Jak na to?

K využívání RSS potřebujete tzv. RSS čtečku. Obecně řečeno existují její dvě základní varianty, buď webová (online) nebo jako speciální program. Nejjednoduší je stáhnout si z webu jednoduchou čtečku například ze serveru feedreader.com. Po instalování do ní zkopírujete odkaz, který najdete v pravém sloupci dole u každého blogera.

Doporučené čtečky: