Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Elixir Aircraft použije platformu 3DEXPERIENCE k vývoji prvního letadla navrženého v cloudu

Publikováno: 14. srpna 2015 | Zobrazeno: 3852x
Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), začala spolupracovat s francouzským startupem Elixir Aircraft. Ten si vybral platformu 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes k vývoji prvního letadla, které bude vytvořeno pomocí cloudových aplikací.

Elixir Aircraft bude při navrhování a sestrojování svého vysoce výkonného dvoumístného letounu pracovat v cloudu s průmyslovým řešením ‚Engineered to Fly‘ od Dassault Systèmes. Letadlo bude navrženo tak, aby mohlo převážet více pasažérů při zachování maximálního pohodlí a bezpečnosti, a zároveň se snížily celkové náklady. První let by se měl uskutečnit v polovině roku 2016.

„Malé podniky čelí administrativním a infrastrukturním problémům, které vyžadují velké množství času a nákladů a nakonec mohou odvést pozornost od jejich hlavního obchodního cíle,“ řekl Arthur Leopold-Leger, CEO, Elixir Aircraft. „K vytvoření našeho prvního letadla jsme si vybrali cloudové řešení ‚Engineered to Fly‘ od Dassault Systèmes, a to nejen z důvodu, že má výbornou pověst, ale také proto, že umožňuje mladým firmám, jako jsme my, aby těžily z rychlého zavedení, jednoduchého použití, datové bezpečnosti a plné technické podpory. Díky tomu můžeme věnovat naše prostředky navrhování a výrobě.“

Průmyslové řešení ‚Engineered to Fly‘, založené na platformě 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes, je vyvinuto přesně na míru malým a středním dodavatelům v oblasti letectví a obrany pro zvýšení jejich produktivity. Elixir Aircraft má přístup k flexibilnímu a kompletnímu cloudovému řešení, které obsahuje nejnovější strojírenské technologie pro správu návrhů a dokumentace při tvorbě letadla. Spolupracovníci a dodavatelé mohou pracovat v jednotném a bezpečném prostředí, které napomáhá zkrácení doby výrobních cyklů a eliminuje nutnost pozdějších změn v konstrukčním procesu. Vzhledem k tomu, že struktura projektu je dodána na míru s plnou IT podporou, Elixir Aircraft může urychlit dokončení projektu s minimální investicí do IT.

„Elixir Aircraft je ukázkou potenciálu francouzských technologických startupů, které mohou svým nástupem na scénu oživit průmysl,“ řekl Michel Tellier, víceprezident pro letectví a obranu, Dassault Systémes. „Výběrem platformy 3DEXPERIENCE pro první letoun navrhovaný v cloudu Elixir Aircraft ukazuje, že je cloud opravdový projekční nástroj. Cloudové portfolio od Dassault Systèmes je nejrozsáhlejší ve své kategorii. Nabízí bezkonkurenční bezpečnost, integritu a dostupnost IP, robustnost a škálovatelnost, které mohou startupy a malé podniky využívat k inovacím a efektivnímu rozdělení nákladů.“

Více informací o průmyslových řešeních pro letectví a obranu od Dassault Systèmes naleznete zde.

Bližší informace o Elixir Aircraft naleznete tady.

Galerie


Model letadla v prostředí CATIA V6


Renderovaný model letadla


Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES a 3DEXCITE jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.



Zdroj: Grayling