Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Společnost Alstom sjednotí podnikové procesy na platformě ENOVIA V6

Publikováno: 11. srpna 2011 | Zobrazeno: 3248x
Dodavatel železničních systémů nahradí starší řešení jedinou PLM platformou pro lepší spolupráci a rychlejší uvádění produktů na trh.

Dassault Systemes, světový lídr v oblasti PLM, oznámila spolupráci se společností Alstom. Ta si vybrala PLM platformu ENOVIA V6 ke zlepšení svých podnikových procesů. Jako první krok významné transformace nasadí Alstom řešení ENOVIA ke sjednocení různých pracovišť na jedné celosvětové platformě. To zaměstnancům umožní efektivně spolupracovat na klientských projektech. Druhá fáze přinese implementaci řešení CATIA V6 pro veškerý mechanický design. Alstom rovněž provádí konsolidaci PLM systému, aby zjednodušil sdílení informací, zvýšil výrobní kapacity a snížil dobu nutnou k uvedení produktů na trh.

Společnost Alstom se rozhodla pro řešení Dassault Systemes především pro jeho flexibilní, otevřenou PLM páteř. Ta umožní realizovat v praxi princip, který shrnuje heslo „jednou navrhnout, vyrábět kdekoli”, napříč jednotlivými divizemi a pobočkami. Neméně důležitá byla návratnost investic a maximální efektivita. Vedle toho nabízí ENOVIA V6 možnost interdisciplinární spolupráce. Instalována bude pro 3 500 uživatelů.

„V dnešním konkurenčním prostředí potřebujeme zvyšovat zejména přechod od výběrových řízení k samotné realizaci projektů,” říká generální ředitel společnosti Alstom Jean-Louis Ricaud. „Vzhledem k vysokému počtu nesourodých softwarových řešení instalovaných v minulosti v našich závodech bylo sdílení informací a spolupráce velice obtížná. Nasazení jediné virtuální platformy pro spolupráci umožní sdílet informace, schopnosti a dovednosti mezi jednotlivými pracovišti. V neposlední řadě to zkrátí vývojové cykly a sníží náklady.”

O společnosti Alstom Transport

Alstom Transport vyvíjí a nabízí komplexní škálu systémů, zařízení a služeb pro železniční dopravu se zaměřením na trvale udržitelný rozvoj. Společnost Alstom Transport nabízí řízení kompletních dopravních systémů, od železničního parku přes signalizační systémy, údržbu, infrastrukturu až po dodávání produktů na klíč. Za fiskální rok 2010-2011 vykázala společnost tržby ve výši 5,6 miliardy EUR. Alstom Transport působí ve více než 60 zemích světa a zaměstnává 26 000 lidí.


O společnosti Dassault Systemes

Dassault Systemes je světový lídr v 3D a PLM (Product Lifecycle Management) řešeních, která dodává více než 115 000 zákazníků v 80 zemích světa. Na trhu softwarových aplikací působí už od roku 1981. Dassault Systemes nabízí trojrozměrnou vizi celého životního cyklu produktu od návrhu přes údržbu po recyklaci. Společnost je také průkopníkem na poli 3D marketingových řešení.

Portfolio Dassault Systemes zahrnuje tyto produkty: CATIA pro virtuální navrhování, SolidWorks pro trojrozměrný mechanický design, DELMIA pro virtuální výrobu, SIMULIA pro virtuální testování, ENOVIA pro management životního cyklu produktů a 3DVIA pro trojrozměrnou „živou zkušenost“.

Zdroj
Tisková zpráva - agentura Grayling