Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

CLAAS podporuje inovaci řešením V6 od Dassault Systemes

Publikováno: 21. března 2011 | Zobrazeno: 3363x
Společnost CLAAS, jeden z největších světových výrobců zemědělského zařízení a strojů, sjednotí celý výrobní a vývojový proces pod platformu V6 společnosti Dassault Systemes. CLAAS bude využívat její nástroje CATIA, ENOVIA, DELMIA a SIMULIA pro projekci, konstrukci, simulaci, systémovou validaci a plánování produktů.

Propojením těchto řešení chce CLAAS zlepšit své vývojové a validační procesy tak, aby mohl nabízet špičkové produkty rychleji a efektivněji je dodávat na trh. CLAAS postupně nahradí své stávající PDM řešení, jež společnost používala od roku 1998, nově implementovaným řešením ENOVIA V6. V prvním závodě nasadí toto řešení v roce 2012 a následně bude uváděno do poboček po celém světě.

„V6 nám nabízí velkou výhodu. V budoucnosti budeme všechny naše systémy, včetně plánování finální montáže, provozovat na jediné IP platformě po celém světě,” řekl šéf CAD divize společnosti CLAAS Andreas Mähler. „Očekáváme, že nám to umožní lépe řídit složité konstrukční úkoly prostřednictvím interdisciplinární spolupráce ve 3D. To je možné díky globální dostupnosti uniformních dat a standardizaci nákupních i produkčních toků v partnerské síti. Integrace řešení ENOVIA V6 a našeho ERP systému pro řízení procesů a rozpisek materiálů bude rovněž hrát klíčovou úlohu.”

Rozhodnutí přejít na řešení ENOVIA V6 a CATIA V6 učinil CLAAS po dlouhém a pečlivém zhodnocení systémů, infrastruktury, migrace dat, funkčnosti a metod. „ENOVIA V6 a CATIA V6 nám nabízejí zcela nové příležitosti, jak klienta postavit do samotného středu procesu produktového vývoje,” uvedl šéf výzkumně-vývojového oddělení společnosti CLAAS Gerd-Dietmar Pokraka.

Platforma V6 podporuje společnost CLAAS ve snaze nabídnout svým konstruktérům, návrhářům a mechanickým konstruktérům prostředí, které bude maximálně realistické a umožní využít možností 3D spolupráce bez ohledu na to, kde se dotyčný právě nachází. Součástí řešení je i nástroj pro realistickou simulaci a validaci výrobních procesů.

O společnosti CLAAS

Společnost CLAAS je jedním z předních světových výrobců zemědělských strojů. Zhruba 40 procent všech kombajnů prodaných v Evropě pochází z jejich závodů.