Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Nová funkce fóra: Soukromé zprávy

Publikováno: 20. ledna 2011 | Zobrazeno: 3296x
Dnes se uživatelé fóra dočkali dalšího malého vylepšení - soukromých zpráv. Tato funkce je na diskusních fórech většinou standartní, tak jsme ji přidali také.


Co to je soukromá zpráva?

Většina uživatelů má v nastavení účtu zvolenou možnost nezobrazovat moji emailovou adresu v diskusi, takže pokud byste některému z uživatelů se skrytým emailem chtěli napsat tak, aby to ostatní uživatelé neviděli, v podstatě nemáte šanci to provést. Nyní máte možnost poslat soukromou zprávu - krátké textové sdělení s maximálním délkou 1000 znaků. Uživatel je o této každé nové zprávě navíc informován emailem (nezáleží na nastavení notifikace). Počet nových, tj. nepřečtených zpráv se zobrazuje také v záhlaví stránky vedle informace o počtu nových příspěvků.

Jak poslat zprávu

Ke zprávám se uživatel dostane buď kliknutím na odkaz zobrazující počet nových zpráv nebo v sekci Diskuse - Soukromé zprávy. Novou zprávu lze napsat po kliknutí na odkaz Nová zpráva - otevře se stránka s formulářem. Do pole Komu stačí napsat uživatele, kterému chcete zprávu poslat (nebo seznam uživatelů oddělený čárkami bez mezer). Uživatele můžete vybírat z připraveného seznamu, který otevřete kliknutím na odkaz Seznam uživatelů. Do pole Text zprávy pak přijde samotné sdělení.
Rychlý přístup pro napsání soukromé zprávy je nyní také přímo v diskusi. U kontaktních údajů uživatele v každém příspěvku je odkaz - po kliknutí na něj se otevře stránka s formulářem, kde již bude vyplněn login příslušného uživatele.

Po přečtení se zpráva přestane započítávat jako nová (sníží se počet nových zpráv v záhlaví stránky). Zprávu lze kdykoliv smazat.

Doufáme, že toto malé vylepšení usnadní komunikaci mezi uživateli.