Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Soutěž ČVUT v 3D modelování zná vítěze

Publikováno: 25. října 2010 | Zobrazeno: 4879x
Vítězem studentského klání v modelování v systému CATIA V5, které uspořádala Fakulta strojní ČVUT, se stal Jiří Burgr. Na druhém místě skončil Michal Švanda a na třetím David Reich. Soutěž proběhla 15. října za podpory společnosti Dassault Systemes, která je výrobcem softwaru CATIA V5. Nejlepší modeláři získali přehrávače iPod Touch a drobné dárky od rektorátu ČVUT v Praze.

Nultého ročníku soutěže se zúčastnilo osm studentů převážně z bakalářských programů strojní fakulty. Nechyběli ani studenti dopravní fakulty a Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. Soutěžilo se tříkolovým systémem, hodnocena byla rychlost modelování a kvalita modelu z hlediska jeho přehlednosti a snadné modifikace. V prvním kole dostali soutěžící za úkol vymodelovat dva typy šroubů. Druhé kolo bylo zaměřeno na modelování odlitku hřídele. Poslední kolo cílilo na plošné modelování.

Jeho vítězem se překvapivě stal student, který se systémem CATIA V5 začal pracovat teprve dva týdny před soutěží. Během třetího kola intuitivně použil potřebné základní příkazy modulu Generative Shape Design. „Jasně to ukazuje na uživatelský komfort systému CATIA V5. O tom svědčí také to, že naprostá většina soutěžících byla samouky,“ vysvětlil garant soutěže Ing. Václav Jirovský z Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel.

Fakulta strojní plánuje na příští rok další ročník soutěže. Tentokráte už by měl proběhnout pod záštitou rektora.

Kontakt:
Ing. Václav Jirovský
Tel.: 603 755 524
Email: vaclav.jirovsky@fs.cvut.cz