Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Reutlingenská univerzita s pomocí cloudové platformy 3DEXPERIENCE připraví studenty na éru Průmyslu

Publikováno: 11. října 2016 | Zobrazeno: 3683x
Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), oznámila, že si Reutlingenská univerzita v Německu vybrala cloudovou platformu 3DEXPERIENCE pro zavedení výukových a výzkumných metod, které studentům pomohou ovládnout trendy Průmyslu 4.0 a zkvalitní tak jejich přípravu na budoucí kariéru.

Reutlingenská univerzita využije cloudovou platformu 3DEXPERIENCE v rámci své „Logistické studijní továrny“, realistického studijního a výzkumného prostředí, zaměřeného na práci s průmyslovými výrobními procesy a logistickými koncepty. Studenti ekonomických a technologických oborů se tak budou moci učit o konvergenci procesů v digitální a skutečně chytré továrně. Nejprve mohou platformu využít k tomu, aby virtuálně vyvinuli inteligentní produkty, navrhli produktové vlastnosti nebo nakonfigurovali výrobní linku. Následně si mohou v realistickém prostředí „Logistické studijní továrny“ vyzkoušet doplňkovou výrobu (3D tisk) součástek produktu, stejně jako jeho výrobu a montáž.

Reutlingenská univerzita nabízí šesti tisícům studentů mezinárodní studijní programy s úzkým napojením na průmysl a obchod a již řadu let patří k nejlépe hodnoceným vysokým školám. Univerzita měla zájem obohatit svou „Logistickou studijní továrnu“ o nácvik aplikovaných dovedností v kontextu Průmyslu 4.0, nové éry chytré průmyslové výroby, v níž továrny proměňuje Internet of things, robotika, big data, kyberbezpečnost a další digitální koncepty.

Cloudová platforma 3DEXPERIENCE studentům umožní vyzkoušet si v praxi navrhování produktů, digitální výrobu, realistické simulace a ovládání aplikací pro spolupráci na inovacích, jaké využívají průmyslové společnosti k virtuálnímu řešení navrhování, projektování a výroby. Platforma nabízí snadnou instalaci i údržbu a bezpečný přístup k datům kdykoliv a odkudkoliv. Vyučující a studenti tak značně ušetří čas a usnadní si práci. Vyučující navíc mohou monitorovat projekty, řídit stav vývoje konceptu a hodnotit práci studentů na dálku.

„Chtěli jsme zavést více holistický přístup k výuce pokročilých technologických postupů a ke studentským projektům v oblasti digitálního projektování, chytré výroby a logistiky. Naším cílem zároveň bylo podpořit rozvoj spolupráce mezi jednotlivými studenty,“ uvedla profesorka Vera Hummelová, která na ESB Business School Reutlingenské univerzity vyučuje průmyslové technologie, nákup a logistiku výroby. „Platforma 3DEXPERIENCE společnosti Dassault Systèmes nám umožňuje pomáhat studentům rozšiřovat znalosti a trénovat dovednosti spojené s novými průmyslovými procesy, které jsou zásadní pro jejich budoucí zaměstnavatele.“

„Cloudová platforma 3DEXPERIENCE pomáhá stejně dobře průmyslu transformovat navrhování a vývoj produktů, jako může výborně naplnit potřeby vysokých škol a proměnit jejich výuku a vývojářskou praxi,“ doplnil Philippe Forestier, výkonný viceprezident Dassault Systèmes pro globální záležitosti a komunity. „Logistická studijní továrna Reutlingenské univerzity je prvním výukovým a výzkumným prostředím na německé vysoké škole, které instalovalo cloudovou platformu 3DEXPERIENCE, aby propojilo dovednosti budoucích technických inženýrů s nejnovějšími trendy v průmyslu.“



Další informace naleznete zde: https://academy.3ds.com/en/software/3dexperience-for-academia-on-cloud


Dassault Systèmes
Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 210 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES, 3DEXCITE včetně loga 3DEXPERIENCE ve tvaru kompasu a 3DS jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.



Kontakty:
Carola von Wendland (Dassault Systèmes) carola.vonwendland@3ds.com +49 89 960 948 376
Olga Veselá (Grayling) olga.vesela@grayling.com +420 775 708 083


Autor: Redakce

Zdroj: Grayling