Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Dassault Systèmes a Airbus Group rozšířily svou spolupráci o aditivní výrobu

Publikováno: 19. června 2016 | Zobrazeno: 3738x
Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), oznámila, že skupina Airbus Group rozšiřuje po komplexním dvouletém srovnávacím procesu využívání platformy 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes na programy aditivní výroby, v nichž se integruje navrhování, simulace a výroba.

Airbus Group zavede aplikace Dassault Systèmes určené ke spolupráci na navrhování a simulaci v rámci specializovaného oborového řešení „Co-Design to Target“, které je určené k aditivní výrobě nástrojového vybavení, prototypů a součástek pro testovací lety i pro výrobu komerčních letounů. Airbus Group tak získá digitální kontinuitu, která pomůže optimalizovat konceptuální návrhy virtuálním potvrzením každé fáze procesu aditivní výroby. Díky tomuto řešení může společnost prozkoumávat širší konstrukční a výrobní možnosti a splňovat tak technologické i výrobní požadavky na aditivní výrobu nástrojů a součástek.

Aditivní výroba – známá též jako 3D tisk – představuje alternativu k výrobním procesům jako frézování, tavení, odlévání a přesné kování. Své místo si již našla a postupně se šíří i do výroby, kreativního navrhování produktů a prototypování v leteckém a kosmonautickém průmyslu. Specializované řešení „Co-Design to Target“ nabízí vysokou flexibilitu v navrhování, výrobě a testování součástek. Díky tomu se snižuje odpad a náklady spojené s výrobou složitých letadlových součástek.

„V Airbusu vzniká stále více projektů, které urychlují zavádění aditivní výroby k vytvoření prototypů i součástek. Výsledkem jsou lehčí a méně nákladné součástky, které splňují technologické, výkonností, bezpečnostní i ekonomické normy,“ uvedl Robert Nardini, senior viceprezident oddělení Engineering Airframe společnosti Airbus. „Airbus dlouhodobě využívá simulační aplikace Dassault Systèmes, díky nimž dokáže urychlit strukturální analýzy a virtuální testování letounů.“

„Aditivní výroba vytváří nové příležitosti v nejrůznějších oblastech, jako je například výroba na dálku, která je určená pro podporu a údržbu, rychlé vytváření prototypů k realizaci nových konceptů a řešení a vyvíjení návrhů, které až dosud nebylo možné vyrobit,“ prohlásil Dominique Florack, senior výkonný viceprezident pro výzkum a vývoj v Dassault Systèmes. „Skupina Airbus může s tímto přístupem plně využít možností platformy 3DEXPERIENCE pro asistenci při automatizovaném navrhování součástek a urychlit tak vývoj v leteckém a kosmonautickém průmyslu.“



Dassault Systèmes
Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 210 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES, 3DEXCITE včetně loga 3DEXPERIENCE ve tvaru kompasu a 3DS jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.

Autor: Radakce

Zdroj: Grayling