Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Společnost Dassault Systèmes vylepšila online službu 3D ContentCentral

Publikováno: 21. listopadu 2015 | Zobrazeno: 4252x
Společnost Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), spustila novou verzi 3D ContentCentral. Jde o online službu, která je určena k vyhledání, konfigurování a stahování součástek, komponent a sestav od certifikovaných dodavatelů průmyslových dílů. Více než 1,3 milionu registrovaných uživatelů 3D ContentCentral nyní získá přístup k efektivnímu vyhledávání a funkcím 2D a 3D náhledů. Ty pomohou zkrátit cyklus navrhování. Stovky dodavatelů komponent mohou rychle a snadno nahrávat, publikovat a spravovat své CAD modely.

„Projektanti a konstruktéři tráví spoustu času tím, že vytvářejí nebo vyhledávají CAD modely komponent, které by mohli použít ve svých návrzích. Dodavatelé součástek se zároveň snaží své produkty co nejdříve nabídnout pro využití ve zmíněných projektech,“ vysvětlil Gian Paolo Bassi, generální ředitel SOLIDWORKS, Dassault Systèmes. „Abychom v Dassault Systèmes reagovali na tuto výzvu, zcela jsme přebudovali naše webové stránky a přidali jsme do služby 3D ContentCentral nové funkce. Z těchto vylepšení budou těžit jak projektanti, tak dodavatelé CAD modelů.“

Zdokonalení služby 3D ContentCentral zahrnuje pokročilé možnosti vyhledávání, díky nimž mohou projektanti a konstruktéři rychle a snadno najít miliony dostupných CAD modelů od certifikovaných dodavatelů ve všech významných CAD formátech (2D i 3D) včetně SOLIDWORKS. Nově začleněný nástroj eDrawings, který funguje v každém prohlížeči a nevyžaduje instalaci, umožňuje uživatelům zobrazit a plně zhodnotit vhodnost použití modelů ještě před jejich stažením.

Nové služby pro dodavatele („Supplier Services“) ve 3D ContentCentral zdokonalují zveřejňování v samoobslužném online CAD katalogu. Dodavatelé si mohou vybrat ze tří různých variant. Funkce verze „Professional“ zahrnují:

  • Report využívání modelů: Obsahuje data, která mohou dodavatelé využít při analýze poptávky po jejich produktech.
  • Status Ověřený dodavatel: Status ověřeného dodavatele upřednostní katalog daného dodavatele v rámci komunity, a zlepší tak jeho viditelnost pro projektanty a konstruktéry.
  • Propojení webových stránek: Modely z online CAD katalogu dodavatele lze zobrazit a stáhnout z jeho vlastního firemního webu, a tím vycházet vstříc potřebám přímých návštěvníků stránek.
  • Disková kapacita: Dodavatelé mohou svým zákazníkům představit své kompletní portfolio CAD modelů díky rozšířenému úložišti určenému k nahrávání obsahu.


Další podrobnosti o nových funkcích služby 3D ContentCentral od Dassault Systèmes naleznete na www.3dcontentcentral.com.


Dassault Systèmes
Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 190 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES, 3DEXCITE včetně loga ve tvaru kompasu a 3DS jsou registrované obchodní značky Dassault Systèmes nebo jejich dceřiných společnosti v USA a/nebo dalších zemích.


Kontakty:
Carola von Wendland (Dassault Systèmes) carola.vonwendland@3ds.com +49 89 960 948 376
Olga Veselá (Grayling) olga.vesela@grayling.com +420 775 708 083

Zdroj: Grayling